2013. szeptember 25., szerda

Csokoládés Hokkaido (tejszínes) kalács

Tejszínes kalács, csokoládéval töltve. kezdőknek is ajánlom, egy kicsit átalakítottam, egyszerűsítettem a receptet.


Itt a videó receptje a kalácsnak.


Fotó: Szeiler Gábor 

Hozzávalók:

60 dkg sima liszt
3 evőkanál porcukor
3 dkg friss élesztő
2 dl tejszín (állati)
2 dl tej
1 tojás
1 teáskanál só
10-15 dkg étcsokoládé


Kenéshez egy tojás sárgája


Oldjuk fel a cukrot a langyos tejben, morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk hozzá a tojást és a tejszínt is. Szitáljuk össze a liszteket, és keverjük bele a sót. Puha, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Tegyük egy kelesztő tálba, és letakarva kelesszük 30-40 percet. Készítsünk elő két szögletes. Osszuk két részre, és nyújtsuk ki szögletesre. 


A lapot szórjuk meg a durvára vágott csokoládéval, tekerjük fel, és a vágjuk négy egyforma darabra. A tekercseket végével lefele helyezzük bele a sütőpapírral bélelt formába. Hagyjunk közt a tészták között, úgy is össze fog kelni. Készítsük le a másik tésztát is hasonló módon. Takarjuk le, és kelesszük langyos, huzatmentes helyen 35-40 percet. 


Fotó: Szeiler Gábor

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk az aljába egy hőálló edénybe forró vizet.
Kenjük meg a tésztát a tojás sárgájával, és tegyük a forró sütőbe. Süssük 35-40 percet 180 fokon, de érdemes az első 10 perc után letakarni alufóliával, mert magas a tészta, könnyen pirul a teteje.
Rácson hagyjuk kihűlni, és próbáljunk ellenállni, csak kihűlve szeleteljük fel.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ


Max (Tanulj meg velem sütni!)

A felvételek a Monitor magazin konyhájában készültek.



Nincsenek megjegyzések: